Защо да изберем двулицев матрак вместо еднолицев

Удобството и комфортът по време на сън и почивка зависят много повече не толкова от леглото, колкото от типа матрак, който използваме. Ето защо е изключително важно да се сдобием с качествени матраци. Те са гаранция за пълноценен и здравословен сън. Въпросът е кой е подходящият матрак за нас?

За да си отговорим на него, трябва да сме наясно какво ни предлага днешният пазар за матраци. Защото истината е, че съвременната индустрия за матраци е доста развита. В днешни дни можем да си купим както класически и бюджетни, така и специализирани и скъпи матраци – например, ортопедични, тоест отговарящи на нуждите на потребители с определени здравословни проблеми. От друга страна, матраците се делят и на различни видове според своите размери, производител и марка. Най-общото класифициране на типове матраци обаче е според броя лица, с които разполагат, а именно еднолицеви и двулицеви матраци.

Каква е разликата между еднолицеви и двулицеви матраци?

Както става ясно и от имената им, става въпрос за матраци с едно, респективно с две лица. Еднолицевите матраци могат да се използват само от едната страна. От другата страна те имат вградена подматрачна рамка. Всъщност, именно подматрачната рамка е единственото предимство, с което еднолицевите матраци превъзхождат техните конкуренти с две страни. От друга страна, всички двулицеви матраци позволяват те да бъдат използвани и от двете страни. Смяната на страните допринася за по-дългия им срок на годност, както и задоволяване на конкретните нужди на потребителя според здравословното му състояние и дори годишните сезони.

Трябва да отбележим, че двулицеви матраци следва да се закупят заедно с подматрачна рамка. Те не могат да се поставят директно на дъното на леглото, защото ще пропаднат. Добрата новина е, че често много магазини като medico.bg предлагат на едно място богата колекция както от подматрачни рамки, така и от матраци, включително и с две лица. 

Предимства на съвременните удобни двулицеви матраци

Вече разбрахме разликата между днешните еднолицеви и двулицеви матраци. Разбрахме, че основното предимство на еднолицевите матраци е наличието на подматрачна рамка. Те обаче имат и още едно предимство, а именно, че са най-евтини от всички видове матраци. Но въпросът тук е заслужава ли си да направим подобно спестяване? Ако се върнем на първите редове, трябва да си припомни, че именно от матрака зависи удобството на нашето легло и качеството на нашия сън. А специалистите са категорични: съвременните двулицеви матраци са много по-удобни и качествени от еднолицевите. Ето защо:

  • Издържат много повече време, следователно тази инвестиция ще се възвърне рано или късно.
  • Точно защото можете да сменяте страните на двулицевите матраци, обикновено производителите им предлагат и много по-дълга гаранция в сравнение с тази за еднолицевите.
  • Двете лица често са различни и са съобразени с различни нужди на клиентите. Така например, съществуват двулицеви матраци, чиято една страна е направена от лека памучна материя за топлите летни дни и с втора страна – от микрофибър или друг по-мек и плътен плат за зимата. Някои двулицеви матраци разполагат с допълнителен слой мемори пяна – идеална за студените дни – или гел мемори пяна, която пък е чудесен „разхлаждащ“ механизъм за летните горещини.

Ако търсите качествени двулицеви матраци в София, съветваме ви да надникнете в първокласната колекция от предложения на доказали се на световно ниво производители в магазин medico.bg.





{START_COUNTER}