Мека мебел естествена кожа – как да и се радваме по-дълго време

Прекрасната мека мебел естествена кожа с право може да бъде наречена „царицата на меката мебел“, защото нейната красота и великолепие отдавна са й отредили първото място в топ класациите на най-луксозните и стилни допълнение към модерния интериор.
Естествената кожа е неподражаем материал, който, ако бъде поддържан правилно, може да запази страхотния си външен вид за много дълъг период, оставайки неподвластен на следите на времето.
Ето какво трябва да знаем за осигурим добра поддръжка на модерната мека мебел естествена кожа.
Кое провокира процеса на стареене на кожата
Фактори като силна слънчева светлина, влажност, температура, човешка пот и кислород, са главната причина да стартира процеса на стареене, тъй като засягат много от физичните свойства на естествената кожа. Ето защо, първото нещо, което трябва да направим е да осигурим правилната й защита. Ако не се постараете да я предпазите, в повечето случаи просто с обикновена поддръжка на добра хигиена, то тогава има опасност с времето тя да се повреди, вследствие от попадналите върху нея мазнини и киселини, които провокират напукване и олющване на горния слой, както и обезцветяването му.
Превантивна грижа

Кожените дивани ще изглеждат по-добре, ако спазвате тези правила, подготвени специално за вас от експерти, с дългогодишен опит в производството на мека мебел естествена кожа.
Необходимо е да се поддържа нормално ниво на относителна влажност на помещението, в което са разположени кожените мебели, като тя следва да е по-ниска от 65-70%. Кожата е хигроскопичен капилярно-порест материал и абсорбира много добре влагата, като я отдава също толкова лесно. При гореспоменатото ниво на влажност в помещението, естествената кожа ще запази дълго време своя перфектен вид.
Също така, за да предотвратите избледняване или изгаряне на горния й слой, препоръчително е да не оставяте мебелите изложени на пряка слънчева светлина или интензивно изкуствено осветление.
Позиционирайте кожените дивани на разстояние най-малко 30-40 см от различните източници на топлина. Никога не използвайте сешоар или други подобни уреди за сушенето на кожени мебели, защото така кожата заедно с изпарената влага ще загуби до 25% от своите мазнини, смоли, масла и други органични или неорганични вещества, ще стане суха и чуплива и ще загуби своите уникални свойства и красив външен вид.

 





{START_COUNTER}